Over ons

Jacobs A.Transport NV is een bedrijf met een decennialange traditie en feilloze reputatie dankzij de service en familiale aanpak!

In 1934 werd Jacobs A.Transport opgericht door Albert Jacobs. De focus lag toen op goederenvervoer en verhuizingen. Al snel wist men het bedrijf uit te bouwen met autocars en midden jaren ´70 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie op de Zuiderring 28 in Genk.

De dagelijkse leiding van de zaak kwam nadien in handen van de 3 zonen en het bedrijf kende dankzij hen een mooie groei.

Na het eerdere overlijden van de heer René Jacobs in 1999 viel door het plotse overlijden van de heer Tony Jacobs in 2008 meteen ook de laatste zoon weg uit het bedrijf. Dhr Paul Jacobs was immers een aantal jaren voordien al uit de zaak gestapt.

  • Jacobs Autocars Genk
  • Jacobs Autocars Genk
  • Jacobs Autocars Genk
  • Jacobs Autocars Genk

Om de toekomst van Jacobs A.Transport NV te verzekeren, besloten Bart Tilmans (verantwoordelijke transport) en Francis Paulussen (verantwoordelijke autocars) die al geruime tijd de dagelijkse leiding hadden, het volledige aandelenpakket van de familie Jacobs over te nemen. Met hun moderne visie en duidelijke koers geven ze nu leiding aan het bedrijf, steeds met respect voor de bestaande waarden zoals de persoonlijke aanpak. Een zichtbaar bewijs van hun sterke visie is de nieuwe huisstijl.
De vertrouwde "duif" zal echter niet meteen wegvliegen en het straatbeeld voorlopig nog blijven sieren. Het wagenpark wordt namelijk stelselmatig aangepast naar de nieuwe huisstijl.

Vandaag de dag is Jacobs A.Transport NV een gezond en groeiend bedrijf met een familiale sfeer waar klanten en de 45-tal personeelsleden zich thuis voelen in de persoonlijke aanpak van beide bestuurders. Jaarlijks rijden ze met zijn allen zo´n 2.650.000 kilometer: dat is 66 keer de wereld rond!